Perustiedot
Kuinka paljon tarvitset verojen ja verottomien etuuksien jälkeen rahaa ns. puhtaana käteen. Palvelu etsii verotuksellisesti tehokkaimman palkan ja osinkojen määrän, mikä tuo sinulle tämän summan käteen huomioiden laskuissa myös alla ilmoittamasi muut ansio- ja pääomatulot (anna tähän siis se summa, minkä tarvitset käteen kaiken kaikkiaan).
Yhden osakkeen matemaattinen arvo lasketaan niin, että yhtiön tarkistettu nettovarallisuus (varat – velat) jaetaan ulkona olevien osakkeiden lukumäärällä. Matemaattisen arvon laskenta perustuu tarkistettuun nettovarallisuuteen, joka on laskettu yhtiön verovuotta edeltävän vuoden tilinpäätöksen mukaan. Kaikkien osakkeidesi matemaattinen arvo on näin nettovarallisuus/osakkeiden määrä x omistamiesi osakkeiden määrä. Useinmiten nettovarallisuus on sama luku kuin tilipäätöksen taseessa oleva yrityksen oma pääoma. Lisää tietoa täällä.
Yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) maksun perusteena oleva summa. Erinäiset maksut yrittäjällä perustuvat vahvistetun YEL-työtulon suuruuteen. Lisää tietoa täällä.
Tulot muualta
Tarkoittaa saamiasi ansiotuloja muista, kuin omistamistasi yhtiöistä. Lisää tietoa täällä. Huom, palvelu ei pysty tällä hetkellä käsittelemään eläkkeitä.
Tarkoittaa saamiasi pääomatuloja muualta, esim. osingot listatuista yhtiöistä. Lisää tietoa täällä.
Muut vähennykset
Näitä voivat olla esimerkiksi työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut ja työttömyyskassamaksut, perhehoitajan kulukorvaus tai muut tulonhankkimismenot palkkatuloista. Perus tulonhankkimisvähennys on jo huomioitu laskurin toimesta. Tarkastathan näiden vähennyskelpoisuuden ensin. Lisää tietoa täällä.
Palvelun kuvauksessa on lueteltu palvelun jo huomioimat vähennykset. Syötä tähän mahdollisten muiden vähennysten määrä. Näitä voivat olla esimerkiksi YEL- -vakuutusmaksut. Tarkastathan näiden vähennyskelpoisuuden ensin. Lisää tietoa täällä.
Palvelun kuvauksessa on lueteltu palvelun jo huomioimat vähennykset. Syötä tähän mahdollisten muiden vähennysten määrä. Näitä voivat olla esimerkiksi YEL-vakuutusmaksut. Tarkastathan näiden vähennyskelpoisuuden ensin. Lisää tietoa täällä.
Näitä voivat olla esimerkiksi asuntovelan korot, tulonhankkimisvelan korot, vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai pitkäaikaissäästämissopimuksen maksut, arvopapereiden ja -osuuksien hoito- ja säilyttämismenot, muut tulonhankkimismenot pääomatuloista. Tarkastathan näiden vähennyskelpoisuuden ensin. Lisää tietoa täällä.
Perustiedot
Tietoa tarvitaan kunnallisveron laskemiseksi. Kunta, jossa olet ollut asukkaana verovuotta edeltävän vuoden lopussa 31.12.
Ikäsi vaikuttaa mm. työttömyysvakuutusmaksujen suuruuteen.
Valitse, mikäli kuulut johonkin näistä. Tietoa tarvitaan kirkollisveron laskemiseksi. Kirkollisvero vaihtelee myös kunnittain, minkä laskuri huomioi laskennassa.
Avain on lähetetty aiemmin sähköpostiosoitteeseenne. Jos olet hukannnut avaimen, voit tilata sen uudestaan sähköpostiisi tai jos sinulla ei ole voimassa olevaa avainta, voit ostaa uuden avaimen. Katso osio "KOKEILE ILMAISEKSI / OSTA". Kun painat "Käynnistä laskuri"-nappia avaimesi käyttökertojen määrä vähenee yhdellä.

Laskuri käynnissä, odotetaan tuloksia. Tässä saattaa kulua hetki...